Întrebări frecvente

Ce este un Extras de Carte Funciară?

Extrasul de carte funciară pentru informare reprezintă situația cadastral - juridică a imobilelor, la momentul întocmirii acestuia. Acesta conține informații cu privire la suprafața imobilului și descrierea acestuia, la dreptul de proprietate și eventualele sarcini existente asupra imobilului.

Cum funcționează serviciul?

Completezi datele necesare eliberării extrasului de carte funciară, efectuezi plata, după care noi ți-l trimitem pe e-mail.

Dacă datele furnizate sunt incomplete sau incorecte, noi te contactăm pentru a clarifica tot ce este necesar.

Dacă ai nevoie de mai multe extrase de carte funciară, este necesar sa completezi câte un formular pentru fiecare extras.

Cât mă costă?

Îți transmitem extrasul de carte funciară pentru prețul de afișat pe prima pagină. În niciun moment nu vom cere taxe adiționale. Acest preț include toate taxele necesare precum și serviciile furnizate pentru eliberarea acestuia.

Cât va dura până voi primi documentele solicitate?

Pentru solicitările înregistrate în zile lucrătoare, în intervalul orar 08:00 – 18:00, revenim cu documentele solicitate in cadrul intervalelor de timp mentionate in tabelul de mai jos, in functie de optiunea aleasa de tine, fie prin procesare cu serviciul Prioritate, fie fara acest serviciu.

Pentru comenzile plasate in afara acestui interval, documentele vor fi transmise în intervalele specificate mai jos, incepand cu ora 08:00 a primei zi lucrătoare ulterioare finalizarii comenzii.

Serviciu Timp livrare Timp livrare Prioritate
Extras de Carte Funciară 1 zi lucrătoare 30 minute
Extras de Plan Cadastral 1 zi lucrătoare 30 minute
Extras de Carte Funciară Colectivă 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Identificare imobile după proprietar 5 zile lucrătoare
Identificare imobil după adresă 10 zile lucrătoare
Copie Plan Încadrare 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Copie Plan Cadastral 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Copie inventar de coordonate Stereo 70 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Copie certificată din arhiva OCPI 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Copie Intabulare 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Copie Carte Funciară (in extenso) 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Copie Contract Vânzare Cumpărare 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Plan de amplasament și delimitare 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Copie după Releveu 4 zile lucrătoare 2 zile lucrătoare
Certificat de sarcini 4 zile lucrătoare

Dacă ai nevoie urgentă de extrasul de carte funciară sau plan cadastral în afara zilelor lucrătoare precum în weekend sau sărbători legale, ne poți contacta telefonic sau pe WhatsApp și găsim o soluție mai rapidă.

E important de avut in vedere ca pot exista situații în care timpul de emitere a extraselor poate fi mai mare decat cele mentionate si anume:

  • cărțile funciare pentru anumite imobile nu sunt gestionate in format digital de către ANCPI - Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Într-un astfel de scenariu, extrasul de carte funciară este eliberat in termen de 3 zile lucrătoare iar noi te vom informa despre acest aspect la canalele de contact pe care ni le transmiți. De asemenea, la momentul contactării poți solicita returnarea sumei, daca ești de acord cu acest interval.
  • sistemul de stat prin care sunt generate extrasele de carte funciară poate fi oprit/nefuncțional temporar, motiv pentru care timpul de emitere poate fi prelungit cu intervalul parcurs până la momentul repornirii/remedierii.

Unde găsesc Numărul de Carte Funciară?

Informațiile se regăsesc in actele de proprietate precum contract de vânzare cumpărare, certificate de moștenitor sau într-un extras de carte funciară mai vechi.

Unde găsesc Numărul Cadastral?

Informațiile se regăsesc in actele de proprietate precum contract de vânzare cumpărare, certificate de moștenitor sau într-un extras de carte funciară mai vechi.

Unde găsesc Numărul Topografic?

Informațiile se regăsesc in actele de proprietate precum contract de vânzare cumpărare, certificate de moștenitor sau într-un extras de carte funciară mai vechi.

Cum plătesc?

Simplu și sigur, plătești online. După fiecare comandă pe care o înregistrezi, completezi detaliile necesare într-o pagină dedicată.

Pentru efectuarea plăților in siguranță, site-ul nostru folosește procesatorul de plăți mobilPay. Informațiile dumneavoastră pentru plată nu sunt stocate de noi, banca și procesatorul de plăți fiind singurele instituții care intră in contact cu datele dumneavoastră bancare.

Suport clienți