Am nevoie de Extras de Carte Funciară pentru Succesiune?

Fiecare proces care implică un bun imobil se desfășoară mai întâi de toate cu partea de documentare. În acestă etapă sunt obținute documentele acre fac referire la imobil în sine și la părțile implicate în procesul ulterior. Imobilul este descris într-un teren, o construcție sau o unitate individuală cu o categorie de folosință specifică, ale cărui informații sunt intabulate și trecute într-o carte funciară. Această carte funciară descrie imobilul din perspectiva tehnică, juridică și economică, iar informațiile transmise prin intermediul acestui document descriu starea actuală a imobilului luat în evidență.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

În cazul unei succesiuni, persoana care a deținut imobilul este absolvită de orice drept asupra imobilului, iar noul proprietar căruia îi revine bunul imobil este trecut ca fiind proprietar cu drept legal. Momentul în care este deschisă succesiunea se face în cazul decesului proprietarului unui imobil, iar imobilul poate să fie transmis la o nouă persoană prin mai multe căi, fie testamentară, fie în proces.

Un astfel de document este folosit pentru a dezbate succesiunea și de a stabili cadrul în care se face trecerea între proprietari, cum ar fi identificarea imobilului corespunzător, proprietarul care a deținut imobilul și viitorul, fie prin moștenitori sau în urma notărilor dintr-un testament redactat, care va primi dreptul legal. Dacă vorbim de mai multe persoane care sunt trecute ca fiind noii proprietari, din urma dezbaterilor la notar sau în instanță, se analizează suprafața imobilului vizat și se notează cotele parte ale fiecărui moștenitor/proprietar.

Atenție: Acest articol a fost redactat în data de 2022-03-15. Pentru informații actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Cartea funciară este un document oficial care se deschide în momentul intabulării unui teren. Acest document este administrat de către ANCPI și în care sunt trecute toate informațiile referitoare la imobil. 

Moștenirea este un proces care implică dezbaterea unui imobil și proprietarul sau proprietarii cărora le revine bunul imobil. Acest proces se deschide în momentul decesului proprietarului inițial al imobilului, și se desfășoară în fața unui notar sau prin proces în instanță pentru a fi determinați moștenitorii legali ai imobilului.

Extrasul de carte funciară este un document care are rolul de informare cu privire la situația unui imobil din trei perspective, și anume tehnic, juridic și economic. 

Extrasul de carte funciară pentru informare este un document administrat de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceste documente fac referire la imobilele de pe teritoriul tării și fac legătura cu persoanele care dețin legal imobilele.

Extrasul de carte funciară este un document indispensabil în ceea ce privește încadrarea imobilului în procesele ce țin de urbanism și de amenajarea teritorială.

Ajutor