De unde obțin Extrasul de Carte Funciară?

Extrasul de carte funciară poate fi obținut prin intermediul solicitărilor adresate la ghișeele birourilor teritoriale subordonate ANCPI, precum și online.

Răspuns rapid

Extrasul de carte funciară este întocmit pe baza informațiilor înregistrate în evidențele de carte funciară și cadastru ale ANCPI. Noi te putem ajuta cu obținerea acestuia, prin adresarea solicitărilor către birourile teritoriale subordonate ANCPI și ți-l transmitem pe e-mail și WhatsApp.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

Află mai multe

Extrasele de Carte Funciară pentru informare sunt documente utilizate pentru obținerea de date privitoare la situația unui imobil de la un anumit moment. Documentele de acest fel sunt întocmite pe baza informațiilor înregistrate în baza de date electronică și/sau arhiva ANCPI.

Dacă informațiile din cartea funciară a unui imobil au fost înregistrate și în format digital în baza de date electronică a ANCPI, extrasul de carte funciară este generat de un sistem informatic și va conține pe prima pagină un cod de bare, în vederea verificării autenticității. De asemenea, extrasul de carte funciară respectiv va fi purtător de semnătură electronică.

Dacă informațiile din cartea funciară a unui imobil NU au fost înregistrate și în format digital în baza de date electronică a ANCPI, acest lucru poate fi cauzat de situații atipice în care informațiile nu pot fi transpuse în acest sistem informatic, situație în care Extrasul de carte funciară va fi întocmit manual de un operator ANCPI. În acest context, este bine să știi că timpul de soluționare este mai mare, iar noi te punem la curent cu acest context și stabilim de comun acord cum continuăm demersurile. Documentul rezultat va fi purtător de semnătură electronică, însă nu va conține și codul de bare în scopul verificării autenticității. Această verificare poate fi totuși validată prin intermediul numărului de cerere menționat în extrasul CF și pe baza semnăturii electronice afișate în document.

Prin completarea unei cereri pe site-ul nostru poți obține extrasul de carte funciară pentru informare. Pentru obținerea unui document corect avem nevoie de date corespunzătoare provenite din extrase de carte funciară mai vechi sau din contracte atestate cu datele corespunzătoare cărții funciare asociate imobilului.

Atenție

Acest articol a fost redactat în data de 2021-10-19 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți