Cât este valabil un Extras de Carte Funciară?

Află care este valabilitatea unui Extras de Carte Funciară în funcție de tipul de document.

Răspuns rapid

Pe scurt, extrasul de Carte Funciară nu are o valabilitate precisă, datele de pe el fiind legitime atât timp cât nu s-au adus modificări cărții funciare. Un extras recent de Carte Funciară poate fi considerat un document obținut în ultimele 30 de zile dar nu există o mențiune oficială referitoare la acest termen.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

Află mai multe

Dacă în cazul unui simplu Extras de Carte Funciară eliberat de OCPI nu există "dată de expirare", Extrasul de Carte Funciară pentru autentificare (emis de notar) are o perioadă de valabilitate în funcție de tipul de cerere, perioada fiind menționată pe extras.

În momentul emiterii unui Extras pentru Autentificare, se blochează cartea funciară pentru a se asigura că nu se pot face modificări pe aceasta. Motivele pentru care o carte funciară poate să fie blocată este pentru a-i permite notarului să efectueze demersuri de autentificare a actelor notariale. Prin acestea se înțelege constituirea, transmiterea sau modificarea unui drept imobiliar. 

Atenție

Acest articol a fost redactat în data de 2021-09-17 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți