Cât este valabil un Extras de Carte Funciară?

Este posibil să îți fi pus întrebarea: „Care este valabilitatea unui extras de carte funciară?” Dă-ne voie să te ajutăm în acest sens.  

Extrasul de carte funciară este un document care cuprinde totalitatea informațiilor care descriu un imobil. Caracterul informațiilor este de trei feluri, și anume, juridic, tehnic și economic și asigură validitatea drepturilor persoanei asupra imobilului în cauză.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

Subiectul valabilității acestui document este separat de tipul de extras de carte funciară, așa că te invităm să ne urmărești pentru detalii:

Extrasul de carte funciară pentru informare este documentul al cărui scop este înștiințarea persoanelor fizice sau juridice cu privire la starea unui imobil. Acesta nu are o valabilitate precisă, astfel datele sunt legitime doar în perioada până la care se produce următoarea modificare. Poate ai întâlnit cazuri în care ți s-a cerut un astfel de document. Un extras „nou” de carte funciară pentru informare este modalitatea cea mai simplă de a dovedi veridicitatea informațiilor susținute de acesta, pentru a înlătura orice suspiciune de fraudă. În general, extrasele noi sunt considerate cele care nu depășesc perioada de 30 de zile de la eliberarea acestui. Noi venim în ajutorul tău pentru a beneficia mereu de extrasul dorit, așa că îți oferim ocazia de a reînnoi extrasul solicitat după o perioadă de 30 de zile prin oferta „Rebuy 30 de zile”.

Extrasul de carte funciară pentru autentificare este un document în care notarul public joacă un rol important. Prin emiterea unei cereri de blocare a cărții funciare se asigură că alte modificări ulterioare, dorite a fi efectuate de proprietarii imobilului, nu sunt posibile. Motivele pentru care o carte funciară poate să fie blocată este pentru a-i permite notarului să efectueze demersuri de autentificare a actelor notariale. Prin acestea se înțelege constituirea, transmiterea sau modificarea unui drept imobiliar.  Valabilitatea operațiunii de această dată este de 10 zile lucrătoare.

 

Atenție: Acest articol a fost redactat în data de 2021-09-17 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți