Am nevoie de Extrasul de Carte Funciară pentru Certificatul de Urbanism?

Extrasul de carte funciară este un document indispensabil în ceea ce privește încadrarea imobilului în procesele ce țin de urbanism și de amenajarea teritorială. Acest document este utilizat pentru a oferi informații esențiale cu privire la un bun imobil din perspectivă tehnică, juridică și economică, si de a stabili situația actuală a imobilului în raport cu cerințele la care un imobil urmează să fie supus. Este bine de știut că un extras de carte funciară pentru informare nu este un document cu rol juridic, acesta având un singur scop, și acela este cel informativ.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

În ceea ce privește procesul de obținere a unui certificat de urbanism, în dosarul solicitat de instanțe este obligatoriu să fie introdus și un extras de carte funciară pentru informare. Termenul pe care nu trebuie să îl depășească un astfel de document este de 30 de zile, fiind o perioadă de timp în general acceptată. Pentru ce este necesar acest extras, este pentru a fi analizată situația reală a unui imobil înainte de a fi eliberat certificatul de urbanism în vederea ridicării de construcții sau orice alt scop din aceeași sferă. 

Informațiile urmărite sunt cele tehnice, legate de adresă și de suprafața reală a imobilului, juridice, pentru a fie verificată identitatea persoanei sau persoanelor care înaintează solicitarea de eliberare a unui certificat de urbanism și dacă sunt sarcini care ar putea să intervină pe viitor în calea desfășurării procesului.

Atenție: Acest articol a fost redactat în data de 2022-03-15 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Ajutor