Ce este programul Casa Verde?

Răspuns rapid

Programul "Casa Verde" constă în finanțarea achiziționării și instalării sistemelor de panouri fotovoltaice, care utilizează surse de energie regenerabilă și nepoluante, în scopul producerii energiei electrice și utilizării acesteia de către consumatorii racordați la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

Află mai multe

Scopul programului constă în creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrării surplusului în sistemul energetic național. Astfel, se realizează o creștere a capacităților de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Finanțarea este acordată în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanțată de către Autoritatea de Management pentru Fonduri (AFM) se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența se suportă de către beneficiarul final din surse financiare proprii.

Atenție

Acest articol a fost redactat în data de 2023-04-10 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți