Ce este un Extras de Carte Funciară Colectivă?

Extrasul de Carte funciară Colectivă este un document pentru informare care prezintă cele mai recente date cu privire la un imobil. Această carte funciară este instituită pentru construcțiile care poartă denumirea de condominiu acoperind o sferă largă date privitoare la întregul imobil cât și la unitățile individuale din interiorul acestuia. Un condominiu este o construcție care se desfășoară pe înălțime, prin numărul de niveluri și în lungime prin numărul de scări ridicate.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară Colectivă?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

Când se deschide o Carte Funciară Colectivă? Aceasta este înființată odată cu deschiderea primei cărți funciare a unui imobil din interiorul condominiului la cererea proprietarului în momentul în care îi este atribuit un drept de proprietate asupra unității Mai apoi toate cărțile funciare ale unităților individuale sunt adăugate pe măsură ce unitățile sunt intabulate. Informațiile transmise de un astfel de document au caracter tehnic, juridic și economic și aduc date care fac referire la componentele unităților individuale, la proprietarii și actele prin care aceștia au dobândit dreptul real față de imobil și detaliile cotelor împărțite la fiecare proprietar, plus alte detalii ce țin de sarcinile în care un imobil este implicat.

Atenție

Acest articol a fost redactat în data de 2022-04-26 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară Colectivă

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară Colectivă. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți