Extrasul de carte funciară este un document care are rolul de informare cu privire la situația unui imobil din trei perspective, și anume tehnic, juridic și economic. Informațiile transmise prin intermediul unui extras de carte funciară descriu situația unui imobil la momentul în care extrasul este eliberat pentru a se afla starea lui reală.
În momentul obținerii unui credit bancar, instanțele care solicită acest extras analizează toate informațiile trecute în acest document.
Partea tehnică are rolul de a oferi informații cu privire la adresa imobilului, la suprafața acestuia și în secțiunea de informațiile suplimentare pot fi observate detaliile privind categoria de folosință sau componentele imobilului vizat. În cea de-a doua parte este analizată partea juridică, și anume persoanele care se angajează în acest credit bancar, împreună cu datele documentațiilor cadastrale întocmite din care reiese dreptul real față de imobil. Ultima parte este cea în care sunt trecute sarcinile, și în care vor fi trecute viitoarele notări privind creditul bancar.
Dacă imobilul este deja înscris într-un credit, instanțele pot să decidă dacă dosarul depus poate să fie continuat sau respins. Este foarte important ca toate datele unei cărți funciare să fie actualizate pentru a oferi o notă cât mai clară asupra situației unui imobil, și de a acorda o mare atenție radierii unor credite care au fost achitate în trecut.
Acest articol a fost redactat în data de 2022-03-15 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.
Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.