Este necesar Extrasul de Carte Funciară pentru Creditul Bancar?

Extrasul de carte funciară este un document care are rolul de informare cu privire la situația unui imobil din trei perspective, și anume tehnic, juridic și economic. Informațiile transmise prin intermediul unui extras de carte funciară descriu situația unui imobil la momentul în care extrasul este eliberat pentru a se afla starea lui reală. 

De ce se face acest lucru? 

În momentul obținerii unui credit bancar, instanțele care solicită acest extras analizează toate informațiile trecute în acest document.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

Partea tehnică are rolul de a oferi informații cu privire la adresa imobilului, la suprafața acestuia și în secțiunea de informațiile suplimentare pot fi observate detaliile privind categoria de folosință sau componentele imobilului vizat. În cea de-a doua parte este analizată partea juridică, și anume persoanele care se angajează în acest credit bancar, împreună cu datele documentațiilor cadastrale întocmite din care reiese dreptul real față de imobil. Ultima parte este cea în care sunt trecute sarcinile, și în care vor fi trecute viitoarele notări privind creditul bancar. 

Dacă imobilul este deja înscris într-un credit, instanțele pot să decidă dacă dosarul depus poate să fie continuat sau respins. Este foarte important ca toate datele unei cărți funciare să fie actualizate pentru a oferi o notă cât mai clară asupra situației unui imobil, și de a acorda o mare atenție radierii unor credite care au fost achitate în trecut.

Te invităm să afli ce este de făcut dacă un credit ipotecar nu a fost radiat încă din cartea funciară.

Atenție: Acest articol a fost redactat în data de 2022-03-15. Pentru informații actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Cartea funciară este un document oficial care se deschide în momentul intabulării unui teren. Acest document este administrat de către ANCPI și în care sunt trecute toate informațiile referitoare la imobil. 

Moștenirea este un proces care implică dezbaterea unui imobil și proprietarul sau proprietarii cărora le revine bunul imobil. Acest proces se deschide în momentul decesului proprietarului inițial al imobilului, și se desfășoară în fața unui notar sau prin proces în instanță pentru a fi determinați moștenitorii legali ai imobilului.

Fiecare proces care implică un bun imobil se desfășoară mai întâi de toate cu partea de documentare. În acestă etapă sunt obținute documentele acre fac referire la imobil în sine și la părțile implicate în procesul ulterior.

Extrasul de carte funciară pentru informare este un document administrat de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceste documente fac referire la imobilele de pe teritoriul tării și fac legătura cu persoanele care dețin legal imobilele.

Extrasul de carte funciară este un document indispensabil în ceea ce privește încadrarea imobilului în procesele ce țin de urbanism și de amenajarea teritorială.

Ajutor