La ce ajută un Extras de Carte Funciară?

Extrasul de carte funciară este un document foarte des întâlnit în listele cu acte necesare pentru diferite proceduri pe piața imobiliară și nu numai. Dar la ce folosește acesta și ce scop are?

Scopul de bază al extrasului de carte funciară pentru informare este după sine, informarea. Acesta prin informațiile cuprinzătoare pe care le deține plasează subiectul de interes din punct de vedere spațial, legal și economic. Fiind informații de mare interes, extrasul de carte funciară se face imperios necesar în obținerea de acte. Unde mi se cere extrasul de carte funciară și ce acte pot să obțin cu acesta? Îți prezentăm câteva cazuri în care se cere acest document:

În cazurile de vânzare sau închiriere a unui imobil. Extrasul de carte funciară este un document esențial deoarece prezintă situația în care se află un imobil în momentul tranzacției. Este foarte important ca extrasul să fie cât mai recent eliberat pentru a elimina orice suspiciune de fraudă. Noi înțelegem cât de important este acest lucru, așa că te sfătuim să intri de pagina site-ului nostru pentru a-ți procura cel mai nou format al extrasului de carte funciară dorit.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

În cazul autorizațiilor de construcție. Pentru a putea porni demersurile de ridicare a unei construcții este necesară deținerea unei autorizații de construcție. Departamentul de urbanism a localității pe teritoriul căreia vrei să îți construiești o casă îți impune obținerea acestei autorizații în baza unor acte doveditoare. Printre acestea se numără și extrasul de carte funciară în care trebuie să fie înscris terenul pe care urmează să ridici construcția. Suprafața trecută în acest document este baza de la care se pleacă în calcularea suprafeței pe care se poate întinde construcția ta. Planurile urbanistice generale impun anumiți parametri ai POT-ului (Procentul de Ocupare a Terenului) și CUT-ului (Coeficientul de Utilizare a Terenului) de care trebuie să ții cont.

În cazul racordării la utilitățile publice. Odată ce construcția ta a fost ridicată, și bineînțeles, înscrisă la cartea funciară, mai departe ai nevoie să te racordezi la rețeaua de utilități a localității. Printre actele pe care trebuie să le depui la departamentul de urbanism al localității este extrasul de carte funciară pentru a putea primi autorizația de branșare la infrastructura edilitară din zona construcției tale.

Ai nevoie de Extras de Carte Funciară?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

În cazul obținerii unui credit ipotecar. Extrasul de carte funciară este documentul solicitat de bancă pentru a obține informații cu privire la sarcinile înscrise pentru imobilul tău. Odată primit creditul, acesta este trecut în cartea funciară a partea a III-a.

În cazul reînnoirii cărții de identitate. Într-o astfel de situație, extrasul de carte funciară este solicitat la evidența populației pentru a se face verificare validității adresei de domiciliu care urmează să fie trecută în cartea de identitate.

Atenție

Acest articol a fost redactat în data de 2021-09-24 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Extras de Carte Funciară

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Extrasul de Carte Funciară. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți