Ce reprezintă Sistemul de Coordonate Stereo 70?

Proiecția cartografică este o modalitate de reprezentare în plan a suprafețelor terestre, prin transformarea matematică a unghiurilor, formelor, și distanțelor. Metoda de transformare a elementelor ce reprezintă forma sferică se produce prin conversia coordonatelor geografice, reprezentate prin longitudine și latitudine, în coordonate carteziene, adică X și Y. Orice proiecție, folosește o denumirea specifică, dar pentru identificarea mai ușoară a acesteia se folosesc EPSG-uri (European Petroleum Survey Group), care sunt coduri formate din numere pentru identificarea proiecției corespunzătoare.

Ai nevoie de Copie inventar de coordonate Stereo 70?
Nu știi Numărul de Carte Funciară? Identifică după adresă

În ceea ce privește tipul proiecțiilor, unele sunt aplicabile doar pe teritoriul unei țări, iar în cazul României, acest lucru este valabil prin proiecția stereografică 1970. Această proiecție este recunoscută prin codurile EPSG 31700 si 3844, și înlocuiește Proiecția Gauss-Krüger, din anul 1973 când a fost adoptată. Aceasta are un punct central care este denumit polul proiecției, plasat orientativ în teren în Dealul Piscului. Plecând din punctul respectiv se poate vorbi de o deformare exprimată în cm cu cât ne îndepărtam de polul proiecției. Deformările sunt întâlnite în cazul ariilor, nu și al unghiurilor sau lungimilor din teren.

Atenție

Acest articol a fost redactat în data de 2021-10-26 și nu reprezintă un document oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul tău. Cfunciara.ro nu își asumă eventualele greșeli sau întârzieri de actualizare a informației.

Articole Copie inventar de coordonate Stereo 70

Alte articole scrise de specialiștii noștri în legătură cu Copia de inventar de coordonate Stereo 70. În cazul în care ai întrebări, nu ezita să folosești Formularul de Ajutor.

Suport clienți